Családbarát Szülészet pályázati program első körében 212 457 000 Ft (közel 213 millió Ft) állami támogatást kapott a Markhot Ferenc Kórház a szülészetének felújítására.  A beruházás során az orvos technikailag és műszakilag teljesen elavult szülészetet teljesen felújították.

A beruházás keretében kicserélték a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat. A rekonstrukció során a szülőegység a jelenkor orvosszakmai, orvostechnológiai és műszaki követelményeinek megfelelő állapotba került.

A Szülészet folyosójának elején az ellenőrizetlen mozgások megszüntetése céljából egy beléptető rendszerre kötött új tolóajtó került, ezen ajtó előtt nyílik az előkészítő, melyhez vizesblokk tartozik. A szükséges vizsgálatok ebből az előkészítő helyiségből nyíló vizsgálóban történnek. A szülésnél jelen levő apák számára átöltöző helyiséget alakítottak. A szülő egység középfolyosós rendszere megmaradt, ebből nyílik 5 db egy férőhelyes és 1 db két férőhelyes szülőszoba, egy vajúdó, mindegyik önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új szülőágyakat helyeztek el, az egészségügyi munkatársak részére személyzeti öltöző, személyzeti tartózkodó és teakonyha készült.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet sajtóreferens