Mint ahogyan honlapjukon is megjelent, sajtótájékoztatót tartott az Egri Vízilabda Klub , ahol bemutatták a 2020/2021-es csapatokat és ismertették a terveket, célokat.

Szabó Ervin, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-igazgatója nyitotta meg az eseményt, az ő tolmácsolásában emlékeztek meg Dr. Ringelhann Györgyre, aki a város és a vízilabda életnek is kiemelkedő alakja volt. Elhangzott, hogy a klub egy posztomusz kitüntetést készített, amit Szécsi Zoltán ad át a családnak.

Amíg csak egészsége engedte, ott volt minden vízilabda meccsen, szeretett feleségével Mária asszonnyal egyetemben. Ilyenkor mindig váltottunk pár szót. A sablonokon túl, belementünk a sportélet változásaiba, csakúgy, mint az aktuálpolitikába. Egy ilyen alkalommal nagyon megragadt bennem egy üzenettel is felérő mondata: “Eger üdve a legfőbb törvény…!”

A bejelentések sorát Szécsi Zoltán, a klub elnöke kezdte. Tájékoztatójában kiemelte, hogy a következő szezon az építkezésről szól, teljesen új alapokra helyezték a klub működését. Ebben fontos szerepet játszik az, hogy az elmúlt időszakban sikerült konszolidálni a működést, ezzel lehetőséget teremtve a célok eléréséhez. Kiemelt szerepet kap Biros Péter, aki egy teljesen új munkakörben felel majd az átstrukturált működésért. A frissen kinevezett szakmai igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy két részre kell osztani a jelen és a jövő feladatait és kihívásait. Egyrészt támaszkodni kell a saját nevelésű fiatalokra, ezzel is visszatérni az egri hagyományokhoz, emellett pedig az Eszterházy Károly Egyetem edzőképzését emelte ki, ami a szakmai utánpótlás nélkülözhetetlen eleme.

Amit mindenki várt, mára hivatalos lett. Mind a női, mind pedig a férfi gárda névsora és szakmai gárdája végleges. A nőket Szilágyi Péter, a férfiakat pedig Petrovai Márton vezeti, akik egyhangúlag az utánpótlás fontosságára hívták fel a figyelmet. Fiatal keretekkel, de nagyon elszántan kezdték meg a munkát. A felépítés hasonló, rutinos, válogatott játékosok segítik a fiatal csapattársak munkáját.

Az Egri Vízilabda Klub női csapatának 2020/2021-es kerete:

Kékesi Borbála, Podlovics Anna, Bódi Fruzsina, Katona Zsófi, Horák Zsófia, Hertzka Orsi, Pintér Anna, Czigány Dóra, Kiss Alexandra, Menczinger Kata, Szilágyi Szabina, Párkányi Réka, Szmodics Viktória, Gálicz Zsófia, Dobi Dorina, Molnár Daniella
 
Vezetőedző: Szilágyi Péter
Technikai vezető: Csóka Patrik

 
 
Az Egri Vízilabda Klub férfi csapatának 2020/2021-es kerete:

Krémer Balázs, Bögös Zsombor, Sántavy Máté, Baksa Benedek, Kovács Gábor, Török Béla, Lőrincz Bálint, Lőrincz Ákos, Rádli Rajmund, Telegdy András, Nikola Murisic, Szalai Gábor, Szőke Ákos, Sári András, Gólya Noel, Tymchyna Máté, Dóczi Márton, Hajdú Botond, Jászberényi Gábor
Vezetőedző: Petrovai Márton
Másodedző: Jászberényi Gábor
Technikai vezető: Bauer Ákos

Fotó: Lénárt Márton

Forrás: Egri Vízilabda Klub