Megszűnik az Egri Vízilabda Klub

Belföld, Kiemelt, Sport

Sem a férfi, sem a női csapatot nem lehet már megmenteni, vagy legalábbis csoda kellene hozzá.

A ZF-Eger vízilabdacsapatának ügyvezető elnöke szerint nem a koronavírus-járvány, hanem egy NAV-vizsgálat a fő oka, hogy fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető kft – jelentette ki a játékosként háromszoros olimpiai Szécsi Zoltán a Digi Sport híradójának.

Mint fogalmazott: “A kft-nek az ellehetetlenülését sokkal inkább egyetlen egy komoly ügy okozta. Egy két és fél évet felölelő NAV-vizsgálat, amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult”

A ügy hátterével részletesen az Index foglalkozott cikkében. A lényeg, hogy a korábban szintén vízilabdázó Bárány Attila hét év után mondott le az elnöki pozícióról, utódja Szécsi Zoltán lett, aki sajtóinformációk szerint úgy vette át a klubot, hogy nem ellenőrizte különösebben a cég pénzügyi helyzetét, majd állítása szerint sorra dőltek ki a csontvázak a szekrényből.

A klub játékosai szerződését március 31-gyel megszüntette, alkalmazottainak felmondott. 

Szécsi szerint a következő szezonban sem női, sem férfi fronton nem lesz egri csapat az első osztályban.

“Csodára lenne szükség hozzá. Természetesen van olyan verzió is, de egyelőre nem látom a realitását.”

-fogalmazott.

Az egri helyzetről szerda után tud majd többet mondani Vári Attila, A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Szerinte a klubok belügye, hogy milyen formában döntenek. A klub szerdán tart elnökségi ülést, Vári is ezután tud megfelelően nyilatkozni a helyzetről.

Eger jobbikos polgármestere, Mirkóczki Ádámot váratlanul érte Szécsi bejelentése, miszerint a csapat fizetésképtelenné vált. Hétfőn az önkormányzat közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy Szécsi április 28-án, amikor tájékoztatta a város vezetéséta helyzetről, még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna.

Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége

– áll a közleményben.