A kép archív fotó (Keller Richárd/egrisztorik.hu)

A tavalyi hasonló időszakhoz képest az idén 31-el több újszülött látta meg a napvilágot. Átlagosan évente 1400 kisbaba születik a Baba-barát intézményben – tájékoztatta hírportálunkat a kórház sajtóreferense. 

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az egri Markhot Ferenc Kórház 2010-ben kapta meg a „Baba-Barát Kórház” címet, melyet azóta már megújított.

Az intézmény elkötelezett híve az anyatejes szoptatásnak és biztosítja az anyukák számára az együttlétet a megszületett gyermekével – hangsúlyozta a közleményben.

A Szülészet-Nőgyógyászati osztályon az országos átlagnál 30%-al kevesebb a császármetszések aránya. Folyamatosan javulnak az ellátás feltételei is, az elmúlt évben 18 millió Ft értékben egy új ultrahang készüléket és két vizsgáló fejet kapott az osztály és a szakrendelő uniós pályázat keretében.

Nagy figyelem és segítőkészség övezi a szülészetet és az újszülött részleget a civil szféra részéről is, speciális babaágyakat, úgynevezett babaöblöket, kékfényruhát és kékfénylámpát kaptak adományként az elmúlt két év alatt.

EZ IS ÉRDEKELHET

http://egrisztorik.hu/babaobolt-adomanyozott-egy-hazaspar-az-egri-szuleszeti-nogyogyaszati-osztalynak/