Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az egy hetes program számtalan érdekes, látványában is különleges élményt nyújt.

 Az alábbi programok közül lehet válogatni:
Szeptember 16vasárnap 11.00 – 20.00

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT NYITÓNAPJA / Dobó tér

Programelemek: bringa akadémia, bringa párbaj, trükkös bringák, KreszTeszt, helikopter szimulátor, 3D karika, holoszoba, kézműves foglalkozás, hőlégballonozás, vízijárgányok – vitorlás verseny, tájékozódási futó program…

17.00 Ünnepélyes megnyitó – vendégünk Szabó Ádám, aki kerékpáros világkörüli útjáról tért haza

18.00 Talamba Űtőegyüttes– Tour De Drums

 

Beküldött fotó
  

     

    

 

Szeptember 17. hétfő – 19. szerda

Vezetéstechnikai és baleset megelőzési előadások Leffler Csaba rally versenyző és a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága közreműködésével.

(óvodákban, iskolákban, a város munkahelyein különböző érdekes programok.)

CoolTúra– kulturális emlékhelyek felkeresése gyalog, görkorcsolyával, rollerrel, gördeszkával, babakocsival.  Idegenvezető: Badacsonyiné Bohus Gabriella

 

Szeptember 20. csütörtök 9.00-17.00 / Eger, Érsek-kert

EGYETEMI SPORT NEMZETKÖZI NAPJA – ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM

A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a felsőoktatás sportjának fontosságára és lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek minél többféle sportág, sportos játék kipróbálására, és a mozgás, rendszeres testedzés, valamint az egészséges életmód témájában szórakoztató ismeretszerzésre.

A programok 9.00-14.00 óra között az Érsek-kertben és környezetében zajlanak, a közönségtalálkozók, előadások pedig az Egyetem épületeiben.

 

Szeptember 21. péntek 7.00 – 9.00 / Dobó tér Forst-Ház 

BRINGÁS REGGELI

Aki reggel kerékpárral indul munkába, iskolába, vendégünk egy ingyenes reggelire! 

 

Szeptember 22. szombat 10.00 – 13.00 (ZÁRÓPROGRAM) / Érsekkert, Stadion utca

EURÓPAI AUTÓMENTES NAP (CSALÁDI NAP) – EGER CIVIL ÜNNEPE

 

Ládaautó Derby– résztvevők a helyszínen megkapják a ládaautóhoz szükséges kellékeket, majd azok segítségével nekilátnak a saját autójuk megépítéséhez. Határt csak a képzelet és a rendelkezésre álló idő szab. A program végére elkészült ládaautókkal a csapatok egy grandiózus versenyben mérik össze ügyességüket!

Az egy hetes programról külön programfüzet készül! Információwww.ekmkeger.hu /tel.:  36/517-555

 Egriprogramok.hu