December 6-ára ígérte az üzemeltető a városi műjégpálya megnyitását, de akárcsak tavaly, idén is “csúszik” az átadás, ráadásul a szolgáltatás színvonala is csökkenni fog. Íme a fotók és a részletek.

Miközben Gyöngyösön, Füzesabonyban, Hatvanban már csaknem egy hete üzemelnek a fedett műjégpályák jobbnál-jobb tematikus bulikkal, Eger “fő” jégpályájának átadója, akárcsak tavaly, jelentősen késik.

Tavaly áramproblémára, illetve az Érsekkertből való áttelepítés nehézségére hivatkozott az üzemeltető, az idei okok egyelőre nem ismertek.

Bár hírportálunk minden évben drukkol azért, hogy önfeledten korizhassanak az egriek, azonban nem hallgathatunk el egy újabb rossz hírt. Ha a héten, leghamarabb vasárnap, valami csoda folytán mégis megnyílna a városi jégpálya, akkor sem lesz felhőtlen az öröme a korizás szerelmeseinek: információink szerint ugyanis az előző évekhez képest egy gyengébb színvonalú szolgáltatással várják őket a Felsővárosban.

Nyoma sem volt jégnek, sátornak és nyitásra utaló jeleknek, csak az viharvert palánkok árválkodtak a területen 2017. december 6-án //Beküldött fotó

Úgy tudjuk, hogy az évek óta megszokott fedett létesítmény helyett, idén egy nyitott jégpályával, és egy régebbi, ötéves “installációval” (pályatesttel, palánkokkal) kell beérnie az egrieknek. 

Ennek “fényében” és a tavalyi fiaskó ellenére az egri önkormányzat közgyűlése idén is 6 millió forint támogatást nyújtott a 2017. október 26-i ülésén a jégpályát évek óta üzemeltető cégnek, a Négy Évszak Sportiskola Kft-nek, amelynek ráadásul ezúttal két évre(!), vagyis a 2018/2019-es téli szezonra is bizalmat szavazott a közgyűlés.       

De hogy ne csak rossz hírekkel szolgáljunk: a jégpálya idén is ingyenesen fogadja majd minden hétköznapon 8-14 óra között az egri óvodai iskolai csoportokat, és ingyenesen biztosít korcsolyát az azzal nem rendelkező gyermekeknek, valamint ingyenesen vehetik igénybe a pályát az egri lakcímmel rendelkezők.