MTI fotó: Komka Péter
Erdélyi Balázs, az Eger (b) és Filip Filipovic, az olasz csapat játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában játszott ZF-Eger – Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában /MTI fotó: Komka Péter
Bár fölényesen, négy góllal győzött a Pro Recco, azért az utolsó negyed közepéig hősiesen tartották magukat az egriek szerda este a  férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, Egerben megrendezett mérkőzésen.

Méltó ellenfele  volt, és keményen megdolgoztatta a ZF-Eger a Bitskeyben a címvédő olasz csapatot, annak ellenére, hogy Dabrowski Norbert gárdája jelentős hátrányból indult a világ legjobb, a nemzeti válogatottban is kipróbált olasz játékosaival szemben. Hiányzott ugyanis az egriek két bekkje, Angyal Dániel és Uros Csucskovics is a találkozóról.

MTI fotó: Komka Péter
Branislav Mitrovic, az Eger kapusa mozdul Dusko Pijetlovic, az olasz csapat játékosának lövésére /MTI fotó: Komka Péter

Ennek ellenére remekül állták a sarat az igencsak tartalékos sárga-kékek, és a Pro Recco az utolsó negyed közepéig mindössze 2-3 góllal tudott elhúzni.

A záró felvonásban aztán sajnos elfogytak az egriek, és elkezdtek potyogni a gólok a hálójukba. Végül négy találattal kapott ki a ZF-Eger, ami egyáltalán nem tükrözi a látottakat.

Mindenesetre így is büszkék lehetünk a ZF-Egerre, mert keményen állták a sarat a világ legjobbjaival szemben. Szép volt, fiúk!

ZF-Eger – Pro Recco 7-11  

A mérkőzés részleteiről az egrivizilabda.hu-n olvashatsz.