Fotó: AP
Van egy magyar sérültje a csütörtöki barcelonai támadásnak, egy nő könnyebben megsérült. A gázolásos merényletben 13-an haltak meg, és 88-an sebesültek meg.

Egy magyar nő is megsérült, amikor egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében, csütörtök este.

A sérült nő kartörést szenvedett, a barcelonai főkonzulátus munkatársai személyesen is felvették vele a kapcsolatot, de konzuli segítséget nem kért. Már elhagyhatta a kórházat, szerencsére a halálos áldozatok között nincs magyar. 

A főkonzulátus folyamatos ügyeletet biztosít, a külképviselet a +34 629745593-as számon érhető el.

A legfrissebb hivatalos tájékoztatás szerint 13-an haltak meg, és 88-an sebesültek meg Barcelonában a csütörtöki gázolásos merényletben, több mint húsz országból, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. 

A katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. Egy személyt megsebesítettek és elfogtak.

A tájékoztatás szerint az illetők szintén gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan.

(MTI)