A Slovakia Ringen versenyez vasárnap a fiatal egri őstehetség, Szomszéd Lali

Kiemelt, Sport
Fotó: Keller Richárd
A Redbull Ring és a Salzburg Ring után ma ismét egy technikás pályán, a Slovakia Ringen méretteti meg magát Lali, aki, bár csak első évét tölti a Swift Cup Europe nemzetközi versenysorozatban, már több dobogós hellyel is büszkélkedhet.

Szomszéd Lajos Balázs mindössze 12 éves, és máris lehetőséget kapott Burkus Egon autóversenyzőtől, a Swift Cup Europe promóterétől, hogy indulhasson az idén nemzetközivé vált versenysorozatban.

Lali tehát az egri iskolapadból egyenesen a Red Bull Ringen találta magát májuban, és egy fantasztikus sikerrel koronázta meg első futamát. Az ifjú titán egy második és egy harmadik helyezést ért el a legendás és nehéz pályán, maga mögé utasítva számos tapasztaltabb és idősebb versenyzőtársát. Persze ő is sokat tanul társaitól, akikkel igazi felnőtt profik módjára, többször is pályabejárót tartottak hétvégén gyalog és rollerrel a Slovakia Ringen. 

Többször is elemezte a pályát hétvégén Szomszéd Lajos Balázs versenyzőtársaival, Körmöczi Balázzsal, Körmöczi Gergővel és Telek Patrikkal //Fotó: Keller Richárd

Lalira egyébként nagyon nehéz verseny vár vasárnap, mert szombaton az időmérő edzés előtt kuplunghiba hátráltatta, de elmondása szerint nagy erőt ad neki, hogy a Slovakia Ringen, egy pályán lehet nagy kedvencével és példaképével Kiss Norbival kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel, hatszoros magyar bajnok autóversenyzővel, aki szintén ringbe szállt a győzelemért. Ők egyébként mindketten elkötelezett hívei az árva cicáknak, és a kápolnai Macskaárvaházat segítik.

Az időmérő edzésen bekövetkezett kuplunghiba ellenére Lali bízik abban, hogy jó eredményt ér el a Macskaárvaház Alapítvány logójával feldíszített versenyautójával //Fotó: Keller Richárd

Hírportálunk médiapartnerként a helyszínen élőben követi Lali versenyét, és nagyon drukkol az ifjú titánnak. HAJRÁ LALI!

 

Vélemény, hozzászólás?