Archív fotó: Keller Richárd
Enyhén szólva eddig “nem sok minden” történt a felújítás alatt álló egri buszpályaudvarnál, de majd most…

Mint arról beszámoltunk korábban: június 9-én felújítás miatt lezárták az  egri buszpályaudvart, és ideiglenes kocsiállásokat alakítottak ki a Barkóczy és a Dr. Nagy János utcákban.

Bár konkrét befejezési határidőt nem jelölt meg a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., az elmúlt több mint egy hónapban finoman szólva nem sok minden történt a helyszínen.

A tervek szerint a több mint 20 milliós átépítés során eltávolítják a körpálya 1-11 kocsiállásainak utasperon beton homlokzati részét, helyére egy könnyített, sokszöges építményt húznak fel, amely elősegíti az autóbuszok kocsiállásra történő beállását, utasfelvételét.

Július elején a HEOL kaotikus állapotokról számolt be a beruházás környékén, illetve “erős inaktivitást” tapasztalt a körülkordonozott eredeti pályaudvaron.

A Heves megyei lap most kiderítette, miért csúszik a felújítás.

A HEOL munkatársának érdeklődésére a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közölte:

“A pályaudvar szerkezetének ­fenntartási munkálatait végzik jelenleg, de az 50 éves építmény miatt újabb problémák és többletfeladatok merültek fel.”

Jelentsen ez bármit is, a cég azt ígéri: “a helyszínen eddig háttérmunka folyt, de mostantól „látványosabb” részéhez érkezik a beruházás, és várhatóan a szeptemberi iskolakezdésre befejeződnek a munkálatok. Úgy legyen!

(heol.hu)

EZT OLVASTA MÁR?

Bár csúszik, de “a tervek szerint” halad az M25-ös építése