Indul az újabb nemzeti konzultáció, a kormány ezúttal ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy “meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést” .

Azért kérjük a magyarok támogatását, hogy hazai kézben lehesse, n tartani az adók, a bérek és a rezsi szabályozását. Brüsszel több területen is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért Brüsszelt ebben meg kell állítani – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap. A kormány ahhoz is ragaszkodik, hogy “nagyobb legyen az átláthatóság a külföldről pénzelt aktivistacsoportok esetében” – tette hozzá.

A hat kérdésben induló nemzeti konzultációról szólva Dömötör Csaba közölte: a kormánynak ezekben a kérdésekben kemény vitája van Brüsszellel, ugyanakkor világos az álláspontja, de a hatékony nemzeti érdekérvényesítéshez szüksége van a magyar emberek támogatására.

 “a konzultációban való részvétel így erős kiállás a nemzeti függetlenség mellett.”

– fogalmazott Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kifejtette, az elmúlt időszakban Magyarországot egyre hevesebb támadások érik, mindenekelőtt a bevándorláspolitikában képviselt álláspontja miatt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs ügyekért felelős uniós biztos még néhány napja is azt mondta, a betelepítési programok az uniós politika fő eszközei, amelyeket fel kell gyorsítani.

 

MTI fotó: Kovács Attila

Hangsúlyozta: a részvétel a nemzeti konzultáción azt is szolgálja, hogy

“közösen lépjünk fel a migránsbiznisz ellen, mint ahogy más, a nemzeti érdekeket sértő jelenség ellen is”.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, a konzultációs kérdőíveket május 20-ig ingyenesen küldhetik vissza az állampolgárok. Kérdésre válaszolva megjegyezte továbbá, hogy a konzultáció végleges költségei a résztvevők számától függ, a becsült kiadásokat ugyanakkor a kormány még az első küldemények megérkezése előtt nyilvánosságra hozza.

(MTI)