Bűncselekmény más lakását, bekerített területét megfigyelni.

Az Országgyűlés 116 igen, 52 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elfogadta a pilóta nélküli légijárművek üzemelésével összefüggő egyes törvények módosítását.

Ennek értelmében kötelező lesz a 120 grammnál nehezebb, a távoli pilótától 100 méternél nagyobb távolságra eltávolodni képes drónokat. Ehhez létrehoznak egy honlapot és egy mobilalkalmazást.

Fotó: Átlátszó

Az Átlátszó idén májusban közölt drónnal készített felvételeket  Mészáros Lőrinc bicskei birtokáról. Az Erőmű-tó környéke korábban a helyiek kedvelt kiránduló- és horgászhelye volt, de 2014-ben Mészáros felvásárolta a területet, és azóta nem lehetett ide csak úgy besétálni.

A lap akkor azért repült be drónnal a birtok fölé, mert a Magyar Hang nem sokkal korábban arról írt Hadházy Ákos képviselő légifelvételei alapján, hogy harcjárművek is vannak a külvilágtól elzárt területen. A két járművet látni is lehetett az Átlátszó videóján is: az egyik egy BRDM2-2 típusú kétéltű csapatszállító jármű volt, míg a másikat nem lehetett felismerni, mert ponyvával volt letakarva.