Fotó: Beda Tibor/Időkép

Hét településen 44 alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók, több ipari létesítményt és egy iskolát is elárasztott a víz. 

A felhőszakadás 7 települést érintett: Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Atkár, Vámosgyörk, Halmajugra, Karácsond és Nagyfüged, és rengeteg munkát adott a tűzoltóknak. Tegnap a délutáni óráktól kezdődően tömegesen érkeztek a bejelentések a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére elárasztott utcákról, udvarokról, pincékről.

Eddig összesen a hivatásos tűzoltó egységek 44, az önkéntes tűzoltók pedig csak a szombati napon 33 helyszínen avatkoztak be. Zömében a pincékben összegyűlt vizet kellet eltávolítani, illetve az elázott és veszélyessé vált falak, épületrészek bontásában is segítettek a tűzoltók.

Nézd meg Beda Tibor videóját az özönvízről:

A víz a lakóépületeken túl a gyöngyösi uszoda gépházába, két ipari létesítménybe és egy iskola alagsorába is betört és jelentős anyagi károkat okozott. A vasúti töltéseket is megrongálta víz, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon az érintett állomások között a vasúti közlekedés akadozott. A vonattal közlekedőknek érdemes utazás előtt a MÁV honlapjáról tájékozódni az aktuális helyzetről.

A vízeltávolítást szombaton délután és egész éjszaka a gyöngyösi és a hatvani, vasárnap pedig a gyöngyösi hivatásos tűzoltók folyamatosan végezték, illetve végzik jelenleg is. A települések önkéntes tűzoltó egyesületei pedig mindkét napon aktívan részt vettek a károk felszámolásában.

Jelenleg 4 településen van érvényben másodfokú belvízvédelmi készenlét, ezek a települések Karácsond, Gyöngyöshalász, Atkár és Vámosgyörk.

AJÁNLJUK MÉG

Ítéletidő tombolt megyénkben is – Fotó, videó