Bár Nyitrai Zsolt (Fidesz) és a városvezetés lendületes fejlődésről beszél, Eger sok tekintetben elmarad a hasonló lélekszámú településektől – nyilatkozta hírportálunknak Komlósi Csaba, a Lehet Más a Politika egri országgyűlési képviselőjelöltje, aki szerint pártja a Fidesz egyetlen kihívója, miután a DK, az MSZP és a Jobbik lemondott Egerről.

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk a 2018-as országgyűlési választások egri képviselőjelöltjeit.

Január első napjaiban a DK és az MSZP nevezte meg jelöltjét,  majd múlt héten Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, országgyűlési képviselőjelöltje beszélt hírportálunknak arról, hogy mi a valódi célja – a Jobbik szerint – az ÁSZ-határozatnak, illetve melyek Eger és a térség legfőbb problémái.  

Ezúttal Komlósi Csabát, a Lehet Más A Politika egri országgyűlési képviselőjelöltjét kerestük meg, aki egyebek mellett arról beszélt nekünk, mit gondol az LMP-re kirótt 9 millió forintos ÁSZ bírságról, melyek Eger legfőbb problémái, és miért tartja pártját a Fidesz egyedüli kihívójának. 

Komlósi Csaba hangsúlyozta: az LMP nem fizeti ki a 9 millió forintos – szerintük igazságtalan és szabálytalan – ÁSZ bírságot, amely politikai célból, a Fidesz megrendelésére született. Kitért arra is: a Fidesz szintén ellentmondásba keveredett azzal, hogy Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét nem engedte be a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére. Mivel tagja a bizottságnak, egyszerűen nem tiltható ki – szögezte le Komlósi Csaba.

Egerrel kapcsolatban arról beszélt: bár Nyitrai Zsolt (Fidesz) és a városvezetés “lendületes fejlődésről” beszél, a statisztikai adatok az ellenkezőjét támasztják alá. Bár Egerben tapasztalható fejlődés, sok tekintetben elmarad a hasonló lélekszámú települések mögött – hangsúlyozta.

Komlósi Csaba, az LMP egri országgyűlési képviselő-jelöltjeként (Heves Megye 1. számú választókerület), legfontosabb feladatának a város népességfogyásának megállítását, a fiatalok helybentartását tekinti. Történhet a városban bármilyen iparfejlesztés, mivel a városnak nincs népességmegtartó ereje, komoly veszélyben van a léte, jövője – hívta fel a figyelmet. 

A helyi fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta: önkormányzati képviselőként is évek óta tapasztalja, hogy “több a szöveg az egri Fidesz és a városvezetés részéről, mint a tényleges fejlesztés”. Ráadásul a Fidesz az egri ellenzék véleményét, javaslatait nem veszi figyelembe, és sokszor olyan koncepciót fogad el a fideszes többségű közgyűlés, amelyet a városvezetés nem visz végig, és csak álom marad – tette hozzá.

Komlósi Csaba hangsúlyozta: Egernek előnyben kell részesítenie a megújuló energiákat, zöld beruházásokat, amely nem az önkormányzat, hanem a lakosság javát kell, hogy szolgálják – utalt a város leendő napelemparkjára, amely önkormányzati épületeket fog ellátni energiával.

Az országgyűlési választásokkal kapcsolatban elmondta: mivel a DK és az MSZP “ismeretlen” jelöltet indít, a Jobbik pedig “lenullázta magát a belső pártviszályokkal” a Lehet Más a Politika egyedüli kihívója lesz a Fidesznek. Egyedül az LMP maradt talpon, amely szövetségesével a Gémesi György vezette Új Kezdettel felkészült a választásokra – jelentette ki.  

Tekintsd meg a teljes interjút: