elpusztult_kocsag_01
A megboldogult pára közvetlenül a Rákóczi út mellett lehelte ki lelkét. Mostanában több elpusztult kócsagot is lencsevégre kaptak az egriek, reméljük egyedi esetekről van szó.

Szomorú látványban volt része egyik olvasónknak pénteken, aki Eger északi részén, a Tesco-hoz közel egy elpusztult kócsag tetemét fedezte fel. Mivel a “CSI: Eger” nem szállt ki a helyszínre, sajnos nem tudni, hogy természetes vagy erőszakos halál volt-e a végzete e szépséges, és látszólag egészségesnek tűnő, szegény párának. 

kocsag_02 

Mivel közvetlenül a négysávos mellett feküdt, könnyen elképzelhető, hogy gázolás áldozata lett, bár egy elektromos pózna is volt a közelében. Akárhogyan is, végzete örök rejtély marad. Béke poraira!

Egy hónapja ez Egri Ügyek által működtetett Egerben láttam, hallottam Facebook-csoportban is jelezte egy tag, Csintalan András, hogy elhunyt az egyik kócsag, amelyik beszokott a városba és az Eger-patakba vadászott. Bejegyzésében azt írja: “Meghalt az egyik kócsag. Nem tudni miért, azonban feltűnő az a szemétmennyiség, amit a patakba dobnak emberek. Maguk sem tudják, mekkora kárt okoznak az élővilágban, környezetünkben. Csak magukban nem….”

Egy fotó is készült a tetemről:

Reméljük, csak egyedi esetekről van szó.