Fotó: egrivizlabda.hu
Fotó: egrivizlabda.hu

Egy negyedig volt kérdés a Vasas egri vendégszereplése, ezt követően, gólt sem kapott a házigazda, és kiütötte ellenfelét.

Kiütéses győzelemmel hangolt a ZF-Eger a szombati, OSC elleni rangadóra. A házigazdák fölényes, 15-3-as győzelmet aratott a vendég Vasas fölött a férfi vízilabda ob I középszakaszának szerdai nyitányán.

A Hárai Balázs által kiharcolt emberelőnyt Decker Ádám vágta a jobb felső sarokba, máris vezetett ezzel a házigazda. Egyből egyenlítettek azonban az angyalföldiek Jesse Koopman révén, az első negyed végéig pedig ilyen menetrend szerint alakult a további forgatókönyv.

Egészen a második felvonás végéig így is zajlott a mérkőzés, mígnem Lőrincz Bálint és Erdélyi Balázs szép összjátéka után először nem vezetett kettővel a hazai csapat (5-3). Kicsit egyébként érezhető volt, hogy a sárga-kékek komoly sorozat közepett vannak, hiszen nem feltétlenül szikrázott most ez az összecsapás, más kérdés, hogy azért stabilan őrizte előnyét a házigazda.

Közben arról is érdemes szót ejteni, hogy az első negyed után, elképesztően hatékonyan védekeztek Angyal Dánielék. A komplett második és harmadik játékrészben érintetlen maradt ugyanis Braniszlav Mitrovics portája, és mivel elől egyre pontosabban céloztak a legények, mire utolsó előtti alkalommal szólalt meg a felvonások végét jelző duda, gyakorlatilag nem maradt nyitott kérdés.

Sőt, mi több, a ZF-Eger a záró negyedben sem kívánt kegyelmezi piros-kék ellenfelének, az utolsó négy percben így már a tízgólos differencia elérése volt a tét. Nos, nem sokkal a vége előtt egy időkérés utáni létszámfölényes szituáció láthatóan a fiatal Kürti Dominikra lett kijátszva, aki nem ijedt meg a lehetőségtől és 13-3-ra módosította az eredményt.

A mérkősz részleteiről az egrivizilabda.hu portálon olvashatsz.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)