November 15-ig várja a javaslatokat Eger önkormányzata a Magyar Kultúra Napján átadandó kitüntetésekre. A kitüntetések adományozására bárki tehet indoklással ellátott javaslatot.

Pro Agria szakmai díj

A kultúra (a művészetek, a közművelődés, a közgyűjtemények) területén kiemelkedő vagy tartósan magas színvonalú tevékenységet végző alkotónak, előadónak, szakembernek.

Gárdonyi Géza Díj

Eger városban élő, egri lakóhellyel rendelkező művészeti tevékenységét bármely művészeti ág területén legalább 25 éve sikeresen, magas színvonalon folytató művésznek. A díjat egy alkalommal legfeljebb 2 személy kaphatja meg és a díjban egyidejűleg legfeljebb 10 fő részesülhet.

Kiváló Munkáért kitüntetés

Szakterületén kimagasló eredményt ért el, amivel kivívta a munkáltató, a munkatársak, mások megbecsülését, elismerését.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról szóló 38/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely az eger.hu honlapon megtalálható.

Az írásban foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában (3300 Eger, Dobó tér 2.) lehet benyújtani, vagy e-mailben a dudas.gabriella@ph.eger.hu címre a fent megjelölt időpontig.

Címlapkép: Egri Sztorik/Fotó: Keller Richárd

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala