Kisfilmek az ápolói hivatásról, egri betegápoló szereplésével

Belföld, Gazdaság, Kiemelt
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hét kisfilmet készített az egészségügyi szakdolgozói hivatás népszerűsítésére. Két filmben is szerepel Szávu Dalma, a Markhot Ferenc Kórház elismert sürgősségi betegápolója, aki 2017-ben az Év Elhivatott Szakdolgozója elismerést is megkapta. A sürgősségi betegellátást népszerűsítő kisfilmnek Ő a főszereplője.

Szávu Dalma

Fotó: NŐVÉR  Tudományos és továbbképző szakfolyóirat

 

A kisfilm megtekinthető  ITT

Egy másik, az ápolói hivatást általában népszerűsítő filmben is szerepel Dalma. Az összeállítás arról szól, hogy az ápolók kemény, áldozatkész munkát végeznek. A közgondolkodásban nem népszerű hivatást szenvedéllyel, empátiával, felkészülten végzik. Szeretik és élvezik a munkájukat. Idolokat mutat meg a történet: ők valós szereplők, valós munkakörben, meggyőzően. A filmek létrehozói azt remélik, hogy hatással lesznek a pályakezdő fiatalokra, hiszen segíteni másokon, az egy egész életet átható, színes, fantasztikus foglalkozás.

Benő Viktor: “Soha nem lehetek elég hálás ezeknek az embereknek, illetve azoknak a nővéreknek, ápolóknak, gyógytornászoknak, ergoterapeutáknak, akik az ezután következő 7 hónapos rehabilitáció során minden nap azon dolgoztak, hogy a legvégén egy minél teljesebb életet élni képes emberré válhassak. Őszintén szeretném, ha nagyobb megbecsülést és elismerést kapnának ezek a hivatások. Ennek lehet egyik első lépése ez a kis film (aminek a létrejöttében egy picit én is részt vettem). Jó célt szolgál. Nézzétek, terjesszétek.”

A Kisfilm megtekinthető ITT

 

Címlapkép: Illusztráció/MTI

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet Sajtóreferens