Csaknem tragédiába torkollott a lakótársak közötti szóváltás.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy szóváltást követően a lakótársa életére tört és egy késsel majdnem kioltotta annak életét. Egy hevesi lakóotthonban közös szobában élő vádlott és sértett között italozó életvitelük miatt gyakoriak voltak a konfliktusok.

2019. november 19-én a kora esti órákban ismét szóváltás alakult ki közöttük, mely során a vádlott a nála lévő 11,4 cm pengehosszúságú késsel a „Megöllek” felkiáltás mellett több szúró mozdulatot tett a sértett mellkasa irányába. A szúrások közül kettő érte el a sértett mellkasát, melyből egy áthatolt a mellkasfalon. A dulakodásnak a segélykiáltásra a szobába érkező ápolók vetettek véget.

A mellkasfalon áthaladó, lég- és vérmellet okozó tüdősérülés közvetlen életveszéllyel járt, amely az idejében alkalmazott műtéti beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel a sértett halálához vezetett volna.


A vádlott idült alkoholizmusához társuló szélsőséges megnyilvánulásival jellemezhető személyiségzavarban szenved, mely miatt a cselekménye elkövetésekor a beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

A Heves Megyei Főügyészség az emberölés bűntettének kísérletével megvádolt férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az Egri Törvényszékhez benyújtott vádiratában.