Mintegy 305 millió forintos forrásból 3 km hosszú kerékpárút épül októberig a déli iparterület környékén. Íme a részletek.

Javítani szeretné az egri önkormányzat a munkába járás és a biztonságos közlekedés feltételeit az egriek számára, ezért uniós forrásból 2018 októberéig kerékpáros útvonalakat alakít ki a Kistályai úttól Andornaktálya közigazgatási határáig.

A kivitelező szabványos, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakít ki a Kistályai út nyugati oldalán, mintegy 2,7 méter szélességben, oldalakadállyal együtt, betartva a biztonsági távolságokat. A projekt keretében összesen 1685 méter aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, egészen a Kőlyuk úti csomópontig.

A Kőlyuk úton a Bánki Donát útig 500 méter hosszban kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki, melyet piktogram felfestésekkel és táblákkal jelölnek. Szintén felfestéssel jön létre kerékpárút további 800 méteres szakaszon, a Kőlyuk úttól Andornaktálya közigazgatási határáig. A projekt keretében így mindösszesen cca.. A munkálatok várhatóan 2018 októberéig tartanak.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hivatalos: Kerékpárút épül Eger és Egerszalók között 2019-re