Szűk három hónap alatt alakították át a felsővárosi szolgáltató házat szociális fejlesztő központtá //Fotó: egrisztorik.hu
Az egri önkormányzat 17 millió forintos támogatásából kialakított egy szociális fejlesztő központot az egri Felsővárosban, melyet Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó szorgalmazott. 

Még februárban írtuk meg, hogy az egri Felsővárosban nyílik meg az Ökumenikus Segélyszervezet megyei bázisa várhatóan májusban. Akkor Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó – aki az Ökumenikus Segélyszervezet régi tagja- elmondta:

“Számítunk az itteni önkéntesek jelentkezésére és munkájára, hiszen velük együtt lehetünk igazán sikeresek. Az egri egyetemen tanuló hallgatók, miután végeznek, az ország különböző részein dolgozhatnak, sokan kisebb falvakba kerülnek majd, ahol biztosan elkel a segítség, s az oktatás során találkoznak olyan helyzetekkel, amelyek megoldásában éppen az önkéntes munka tapasztalatait tudják hasznosítani.”

 A helyiek egyébként szolgáltató házként ismerik ezt az épületegyüttest, s a felújítás után ez az objektum valóban visszanyeri eredeti funkcióját, hiszen immár itt működik az értelmi fogyatékosok nappali foglalkoztatója, a lakossági információs központ, egy gyógyszertár, s ide kerül az Ökumenikus Segélyszervezet új bázisa is. Így tovább bővül Eger szociális ellátó hálózata, így nagyobb támogatást kapnak a rászoruló családok az egri önkormányzat reményei szerint.

Meg kell hagyni, kulturáltan átalakították a betontengert a központnál //Fotó: egrisztorik.hu

Olvasóink beszámolói szerint az ünnepélyes bejelentés után az egri önkormányzat munkásai intenzív munkába kezdtek, és három hónap alatt látványos változáson ment át a központ és környéke. 

Fotó: egrisztorik.hu

Az átadást májusra tervezték, így akár már a napokban is felavathatják az intézményt, amely az Ökumenikus Segélyszervezet megyei bázisaként fog működni.

AJÁNLJUK MÉG

Nem fogod elhinni, mi nyílt Egerben a Felsővárosban