A Gyöngyösi Rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást hat személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak január 22-én éjjel egy gyöngyösi családi háznál szóváltást követően – egy korábbi sérelem miatt – különféle eszközökkel, kaszával, kalapáccsal, bottal bántalmazták egymást. Többen szúrt, vágott sérüléseket egy személy pedig életveszélyes sérülést szenvedett.

Az események közben egy családi ház is kigyulladt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség hat gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Az ügyészség szerint mindegyik gyanúsítottal szemben fennáll a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele, amelyet bizonyítékok is alátámasztanak.

Az indítvány azt is tartalmazza, hogy mindhárom gyanúsított esetében fennáll a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, az előzetes letartóztatás azon különös oka, miszerint a gyanúsítottak szabadon engedésük esetén megkísérelnék befolyásolni a tanúkat, illetőleg a még ki nem hallgatott gyanúsított társaikkal összebeszélnének.

A gyanúsítottak esetén az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, hasonló jellegű személy elleni erőszakos bűncselekményt követnének el.