WIWE EKG eszközöket kapott a kardiológiai szakrendelés.  

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa által kiírt pályázaton a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kardiológiai szakrendelése 5 db WIWE EKG készüléket  és 1 db táblagépet nyert. Az eszközöket 2019. május 20-án Budapesten adták át. A WIWE diagnosztikai eszköz legnagyobb haszna a szapora szívdobogás-érzéssel járó ún. szívritmus-zavarok hátterének tisztázásában van.

A pályázat célja a fel nem ismert szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítése, a magyarországi szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítása volt az esetleges szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítésével. Szintén célul tűzték ki a kardiológiai szakrendelők és intézmények eszközellátottságának javítását. A pályázat keretében összesen 100 db WIWE diagnosztikai eszköz és 25 db táblagépet osztottak ki.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kardiológia szakrendelése sikeresen pályázott 5 db WIWE készülékre és 1 db táblagépre, mely eszközöket 2019. május 20-án Budapesten adtak át a pályázat meghirdetői. A pályázaton nyert 5 db WIWE készülék rövid időn belül elérhetővé válik a kórház betegei számára a kardiológiai szakrendelésen. Alkalmanként átlagosan 1-2 hét időtartamra kapják meg azok a betegek, akiknél az eszköz használatának  szükségességét az orvosok előírják.

Az eszközöket dr. Hanis Béla kardiológus főorvos és Dr. Szilágyi Attila kardiológus szakorvos vette át

Forrás: Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet/Szegedi Erzsébet Sajtóreferens