Fotó: nyitraizsolt.hu
Aljas módon, de annál gátlástalanabbul igyekszik becsapni az egri lakosokat Nyitrai Zsolt az M25-ös ügyében, és a hazugságspirállba petíciójával most beleállt Habis László is, aki Nyitrai oldalán 2016 novemberében arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Orbán Viktor ígéretével ellentétben nem 2018-ra, hanem 2020-ra készülhet el az M25-ös – közölte az egri polgármesterhez intézett nyílt levélben Mirkóczki Ádám.
  

A Jobbik országgyűlési képviselőjének nyílt levelét szerkesztés nélkül közöljük.

“Tisztelt Habis László Polgármester Úr!

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Ön is beleállt abba a hazugságspirállba, amit Nyitrai Zsolt és csapata két héttel ezelőtt megkezdett a személyem lejáratása érdekében. A politikai logika mentén természetesen értem, emberileg azonban elfogadni nem tudom. Ön is, Nyitrai Zsolt is és én is pontosan tudjuk, hogy Mirkóczki Ádámnak semmi köze az M25 körül kialakult helyzethez, minden más hazugság! S most ezen hazugságokban lépett egy újabb szintet Ön.

Tisztelt Polgármester Úr!

Szeretném emlékeztetni, hogy Ön állt Orbán Viktor mellett 2015 áprilisában, amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy Eger 2018-ra össze lesz kötve az M3-as autópályával. Arra is emlékeztetem, hogy szintén Ön állt Nyitrai Zsolt mellett 2016 novemberében, amikor egyebek mellett arról tájékoztatták a lakosságot, hogy Orbán Viktor ígéretével ellentétben nem 2018-ra, hanem 2020-ra készülhet el az M25-ös.

Tisztelt Polgármester Úr!

Legyen végre őszinte! Kinek a hazugsága ellen indít most petíciót!? Az Orbán Viktor és Ön által bejelentett 2015-ös vagy a Nyitrai Zsolt és az Ön által kinyilatkoztatott 2016-os hazugság ellen!? Nem szégyellik magukat, amiért aljas módon, de annál gátlástalanabbul igyekeznek becsapni az egri lakosokat!?

Igazán megtisztelő, hogy akkora befolyást tulajdonítanak nekem, mintha ellenzéki képviselőként késleltetni, módosítani, pláne leállítani tudnék egy ekkora beruházást! Főleg ha nem is áll szándékomban, sőt! Mindennek az ellenkezője az igaz.

Tisztelt Polgármester Úr!

Komolyan úgy gondolják hogy tőlem kell megvédeniük az M25-ös összekötőt!? Tőlem, aki támogatja annak létrejöttét!?

Szeretném Önöket emlékeztetni, hogy Önök vannak kormányon, és Önök vezetik Eger városát is! Önök döntik el, hogy mikor mire adnak pénzt! Ha netán a túlárazás, a korrupció, a rossz tervezés vagy bármi más okból késik vagy veszélybe kerül az M25 kivitelezése, azért kizárólag Önök és csakis Önök a felelősek!

Erről adjanak végre számot az egrieknek, a hazudozást pedig hagyják abba!

Természetesen a politikai “kultúrájukat” ismerve nincsenek illúzióim, de higgye el: őszintén szánom magukat és én szégyellem magam Önök helyett…”

Mirkóczki Ádám,

országgyűlési képviselő, Jobbik