Egy napos tartalmas, szórakoztató motoros program kerül megrendezésre adomány gyűjtés céljából.

Szeretsz motorozni? Akkor jelentkezz minél előbb.
A rendezvény elsődleges célja – a résztvevők szórakoztatásán kívül – mindannyiunk számára fontos szervezetek számára minél több adományt gyűjteni.

Időpont:
2019. április 27.  Szombat 10 óra

Rajt, cél és pihenők:

Granárium Központ – Nagysáp, Granárium domb 3.

Nevezési díj

Típusa Ára Tartalma
Vezető 3 900 Ft ebéd, itiner és emlékpóló
Utas 3 900 Ft ebéd és emlékpóló
Az ár NEM tartalmazza a benzin és biztosítás költségeit!

2018-ban került első ízben megrendezésre egy teljesen újszerű túra, a motoKvíz. Fő jellemzői: motorozás, tájékozódás és jótékonyság. Egy napos tartalmas motoros program, amelynek elsődleges célja – a résztvevők szórakoztatásán kívül – mindannyiunk számára fontos szervezetek számára minél több adományt gyűjteni. Az első motoKvíz a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatta, a 2019-es eseményen mellettük a Légimentő Alapítvány számára is gyűjtünk. Hogyan zajlik a túra? A csapatok egy roadbook jellegű itiner alapján tájékozódva motorozzák végig a 150-200 kilométer közti távot, közben megkeresnek két pontőrt. Itt ki kell tölteniük egy-egy gyors tesztet, amelynek kérdései a mentőmotorosok és a légimentők munkájával és az elsősegély-nyújtással kapcsolatosak. Az egyik pont a budaörsi légimentő bázis lesz, ahol a tervek szerint egy mentőhelikoptert is megtekinthetünk. A célban pedig mindenki elhelyezi egy urnában azt az összeget, amellyel a két kedvezményezettet támogatni tudja. Fontos, hogy a részvételi díj kizárólag a célban elfogyasztott ebédet és a túra emlékpólóját tartalmazza, tehát semmilyen szervezési költséget nem fedez! Az emlékpóló a tavalyihoz képest technikai anyagból készül majd, a bázisként szolgáló Granárium Központ pedig minden ebéd árából 250 forintot felajánl jótékonysági célra!

A túra célja

A túrán csak azok a 2 motorból álló csapatok indulhatnak (utas szállítása megengedett), akiknek a nevezését a szervezők visszaigazolták. A túrát csapatok számára szervezzük, így csak azok a csapatok értékelhetők, amelynek tagjai teljesítették a távot, tehát motoron be is érkeztek a célba. A csapatok indulási sorrendjét a helyszíni regisztráció dönti el, ami a túra előtt két órával kezdődik a rajt helyszínén. Az útvonalon rajzos (roadbook) itiner alapján kell végignavigálni. A csapatok minden tagja kap itinert. Az itiner tartalmazza azt a minimális és maximális szintidőt, amelyeknél gyorsabb vagy lassabb teljesítés esetén a csapat nem értékelhető. A cél navigációs hiba nélkül a megadott időintervallumon belül végigmotorozni a teljes távot, megtalálni a pontőröket és a náluk levő kérdéssorokat megválaszoltan eljuttatni a célba.

A túra lebonyolítása

A második motoKvíz 2019. április 27-én, szombaton 10 órakor indul és kora délután ér célba. A regisztráció a rajt előtt két órával kezdődik, ekkor kell az egyénileg nevezett résztvevőknek csapatokat alkotniuk. A csapatok 2 motorból állhatnak, a csapat létszáma tehát 2-4 fő lehet (az utasok számának függvényében). Az első csapat 10:00-kor rajtol, a többiek a mezőny méretének függvényében 1 vagy 2 percenként követik. A túra “győztesének” tekintjük az összes olyan csapatot, amely szintidőn belül teljesíti a távot és valamennyi kérdésre helyes választ adott. A túra távját a csapatoknak a közlekedési szabályok betartása mellett a szervezők által meghatározott útvonalon és szintidővel kell teljesíteniük. A táv végig burkolt, aszfaltos úton vezet. A túrán való részvétel semmiféle jogosultságot nem ad a közlekedési szabályok be nem tartására, a bírságolás elkerülés érdekében nem lehet hivatkozni rá. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, ezt a felelősséget nem háríthatja át, nem ruházhatja másra. Ezt minden jelentkező a jelentkezésével együtt tudomásul veszi és elfogadja.

Értékelés

A motoKvíz nem verseny, így klasszikus értelemben vett győztese sincs. Valódi célja a rajthoz állók számára egy játékos és izgalmas motoros élményt szerezni, szép tájakon motorozni egy kellemeset, illetve az összegyűlt pénzösszeget jótékony célra fordítani. A célban mindenki megkapja megérdemelt emléklapját és a jelentkezéskor megrendelt emlékpólókat.

A túra feladása

A túra feladása vagy különleges szituáció (baleset, meghibásodás) esetén a résztvevők kötelesek felhívni az itineren olvasható információs telefonszámot és beszámolni a szervezőknek a történtekről.

motoKvíz 2019 szabályzat: ITT található

Jelentkezés: ITT

Magyar Mentőmotor Alapítvány honlap

Magyar Légimentő Nonprofit Kft. honlap 

Facebook: https://www.facebook.com/Legimentok