Újabb korszerű műszert, egy légzésfunkciós készüléket adott át a Markhot Ferenc Kórház Gyermek osztályának az Országos Egyesület a Mosolyért Egyesület.

Nagy István a szervezet elnöke hangsúlyozta: az adományokat eddig is több vállalkozó falajánlásával tudták megvásárolni, a Radvill Kft. kilenc alkalommal nyújtott támogatást, most mellettük a Príma-Út 2004 Bt.,a Bo-Invest Kft.,valamint az EVAT Zrt. járult hozzá a 700 ezer Ft-os készülék megvásárlásához.

 Eddig kilenc alkalommal kapott az egri Gyermek osztály a Heves megyei vállalkozók támogatásának köszönhetően különböző, gyógyítást segítő eszközt, közel 10  millió Ft értékben. Az adományokat Prof.dr. Barkai László a gyermek osztály vezetője, Dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató és dr. Vargyay Éva főorvos köszönték meg a  kis betegek nevében.

Dr. Barkai László hangsúlyozta: az új készülék a légzésszervi megbetegedésekben szenvedők esetében nyújt nagy segítséget az orvosoknak, fontos szerepet tölt be a diagnosztikában.

Nagy István az Országos Egyesület a Mosolyért Egyesület elnöke kiemelte: rendszeresen támogatják a kórház gyermek osztályát, volt olyan év, amikor a vállalkozóknak köszönhetően két alkalommal is tudtak műszereket vásárolni.

A képen: Nagy István az egyesület elnöke, Dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató, Prof.Dr. Barkai László osztályvezető, Dr. Vargyay Éva főorvos, osztályvezető helyettes

AzOrszágos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” közhasznú szervezet, mely 2008-ban dolgozta ki egészségügyi és- szociális intézménysegítő projektjét azzal a céllal, hogy kórházakat, gyermekintézményeket 2009-től pedig már mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek.

Fotó: Birinyi Zsófia 

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet Sajtóreferens