Pénteken és szombaton a filmek szerelmeseinek kedvez városunk: thriller, vígjáték, zenés és történelmi filmek között válogathatnak az érdeklődők.  

Az elmúlt évek legerősebb nyarát produkálta Eger a pandémia után, és a szezon eredményei az Önkormányzatot igazolta abban a döntésében, hogy néhány nagyobb rendezvény helyett sok, kisebb, minden korosztály ízlését kiszolgáló programot támogatott – mondta Mirkóczki Ádám kedden a Dobó téren tartott sajtótájékoztatón. Eger polgármestere kiemelte: a sikeres Foci Eb Szurkolói Zóna és Éjszakai Fürdőzés után újabb rendezvénnyel bővült Eger programkínálata, szeptember 17-én és 18-án a filmek szerelmeseinek kedvez a város. Mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy beüljön moziba, a Belvárosi Filmpiknik kiváló lehetőség arra, hogy ingyen szórakozhassanak a családok –  tette hozzá Mirkóczki.

Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezető igazgatója, a rendezvény szervezője arról beszélt, ezúttal is a műfaji sokszínűségre törekedtek és a filmek kiválasztásánál a korosztályok igényeit is figyelembe vették. A pénteken kezdődő két napos filmvetítésen az érdeklődők láthatják a Dobó téren a Mamma Mia musicalt a legnagyobb Abba slágerekkel és a Bohém Rapszódiát Queen slágerekkel, a Széchenyi utcán pénteken a Jumanji – Következő szint és a Joker lesz látható, szombaton a Vissza a jövőbe kalandfilmet és az Üvegtigrist vetítik – sorolta Berényi. A Végvári vitézek terén pénteken a legendás történelmi filmet, az Egri Csillagokat izgulhatják újra végig az érdeklődők, szombaton pedig A cápa amerikai thrillert – tette hozzá. Az Uránia Moziban is lesz program: a Szent Ignác útja film kerül vetítésre, valamint Tolvaly Ferenccel és Balázs Zsuzsával találkozhatnak az érdeklődők. A belépő díj: 990 forint.     

A Belvárosi Filmpikniket a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont 30 millió forintos költségvetéséből finanszírozzák.