A harmadik legnépszerűbb célpont Eger ingatlanvásárláskor

Kiemelt
 
Veszprém, Szekszárd és Eger áll az első 3 helyen a vidéki ingatlanpiacon.

Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője szerint előbb az árat, aztán az elhelyezkedést nézik a vásárlók.  Az érdeklődők háromnegyede 30 millió forintnál olcsóbb lakást keres, többnyire az agglomerációba­n, távolabb a városközponttól, a munkahelyek és iskolák többségétől. 

Országszerte tovább nőttek az ingatlanárak tavaly, de több lakást vettek, mint 2016-ban. Főként a vidéki városokban – köztük Egerben – élénkült meg a piac: a tranzakciók jó részét hitelből finanszírozták a vásárlók.

Az Otthon Centrum országos felmérése szerint Budapest agglomerációjában Érd, Szentendre és Szigetszentmiklós viszi a prímet, vidéken Veszprém, Szekszárd és Eger áll az első 3 helyen.

Grafika: Séra Tamás

Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus szerint fontos szempont, hogy mely területek a divatosak, illetve, hogy milyen élethelyzetben vagyunk. Gyerekkel, idős szülővel vagy párban költöznénk, zöldövezetet szeretnénk, vagy inkább közel laknánk a munkahelyhez, valamint hogy mennyi pénzünk van.

A nyugalomra vágyóknál az agglomerációs területek már nem olyan népszerűek, mint korábban, mert forgalmasabbak lettek, sőt, a gyerekek felnövése után egyre gyakoribb a városba való visszaköltözés.

(BLIKK)