Kedden 5 alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói. Az 5 tűzesetet 10 hivatásos egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett a megyei ügyeletre.

Kigyulladt egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű, családi ház mellett álló melléképület Ecséden, a Petőfi Sándor utcában tegnap délelőtt. A melléképületben fát tároltak, a lángok veszélyeztették a lakóházat is. A hatvani hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak, majd két vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. 

Fotó: Bősze Balázs tű zászlós / Hatvani HTP

Kora délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltottak, tíz hektáron égett szőlős és száraz füves terület Vécs határában.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház és mögötte egy tároló tegnap délután Halmajugrán, a Petőfi Sándor utcában. A tűz kis területen a szomszédos házba is belekapott. A gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat, az égő házból pedig kihoztak egy felhevült gázpalackot. A tűzben senki sem sérült meg, két ember átmenetileg rokonokhoz költözött. 

Fotó: Gyöngyösi HTP

Délután Lőrinci határában gyulladt meg nádas terület kétszáz négyzetméteren, a hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Este egy sütőben felejtett kés füstölt Füzesabonyban, a város tűzoltói biztosították a helyszínt. A sütőt a rendszerről le kellett választani, az ingatlanban továbbra is volt gázszolgáltatás, a tűz a környező bútorokra nem terjedt át. 

 

Heves Megyei Katasztrófavédelem