Varászlatos illatok fogadják a vevőket Hammerschmidt Miklós úr békebeli illatszertárában. 

Virágos, gyümölcsös, fűszeres, orientális, szenvedélyes és nyugodt, pimasz és érzéki, karcos és finom, sportos, friss, puha és ölelni való illatok keverednek össze, és alkotnak csodálatos illatkompozíciókat.

A frissen fodrászolt kisasszonyok és az elegáns drogista urak helyben töltik a fogkrémes tubusokat, fegyelmezett jó modorral lesik a vevők kívánságait, szakértelemmel, egyéni kívánság szerint kimérve árulják a parfümöket. Az illatkompozíciók felhőinek gomolygása mindenkiben felerősíti saját érzelmei kavargását is – különösen most, a történet idején, karácsony előtt egy héttel. Mint ahogy a különböző összetevők párolgása nem azonos időben történik, s a parfüm viselése közben folyamatosan változik annak illata, ugyanígy hőseink érzelmeinek sűrűsödése és párolgása is meglepő viselkedésváltozásokat okoz. Feszültség, félreértés, féltékenység, megcsalás, megértés, megbánás, érzelmi válság, vágy és vigasz, gyűlölet és szerelem: fanyar illatkavalkád. Hatalmas a tét: magányosan tipródunk-e az Élet útján, vagy sikerül-e karöltve lépkedni. Szeretünk-e, szeretnek-e a szeretet ünnepén?

László Miklós három felvonásos vígjátékát Khell Zsolt díszletében, Harák Judit jelmezeiben Frigyesi András viszi színpadra december 7-én este 7 órától a Gárdonyi Géza Színházban.

Címlapkép: Gál Gábor

Fotó: Gál Gábor

Galéria megtekintése: (kattintés a képre)

 

Forrás: Gárdonyi Gáza Színház/Pilisy Csenge sajtóreferens