Fotó: Keller Richárd
Május 15-én, hétfőn megkezdődnek az átépítési munkák két fontos egri csomópontnál, mely több forgalmi rend változással jár – tájékoztatta hírportálunkat az egri önkormányzat.

Saxinger Veronika sajtóreferens hírportálunknak elmondta: az új út egri szakaszán két új körforgalom épül, az egyik az autóút és a Kőlyuk út csatlakozásánál, a másik a Kőlyuk út-Mátyás király út- Egerszalók Völgyfeltáró út jelenlegi jelzőlámpás csomópontjánál.

Kiemelte: a munkálatok miatt várhatóan ez év végéig a Mátyás király úti csomóponttól Kerecsend felé csak a 25-ös számú főúton lehet közlekedni egy-egy sávon, tehát Egerből Kerecsend felé csak egyenesen és Kerecsend felől Egerbe is csak egyenesen haladhatnak az autósok. Az Egerszalók felé tartó Völgyfeltáró útra lekanyarodni és erről az útról behajtani nem lehet. Ugyanígy megszűnik a Kőlyuk útra való lekanyarodás és felhajtás is.

A 2502 j. út új nyomvonalú átkötésének kivitelezési munkáit a Colas Út Építőipari Zrt. – Colas Hungária Építőipari Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. Konzorcium végzi nettó 4,495 milliárd forint értékben, a 252 sz. főút rekonstrukciójának kivitelezési munkálatait a Colas Út Építőipari Zrt., Colas Hungária Építőipari Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. Konzorcium végzi nettó 867,84 millió forint értékben.

A javasolt elkerülő útvonalakról az alábbi térképen tájékozódhatsz, részletes információkért klikk az m25.eger.hu portálra.