Kimarta a bicikliutat a világító festék – írta korábban a heol.hu. Az Egri Sztorik a helyszínen járt, és megvizsgálta a helyzetet. 

Képeinken is jól látszik, hogy a halványzöld színű világítófesték valóban “feloldódott”, és kikezdte az útburkolati jeleket, valamint az aszfaltot. Több helyen keréknyomok is láthatóak. Íme:

Csúnya nyomokat hagynak a biciklik a az aszfaltban
Csúnya nyomokat hagynak a biciklik a az aszfaltban

A sötétben világító bicikliút korábban Eger büszkesége volt, és sokan csodájára jártak, amelyet még tavaly novemberben a Living Road csúszásgátló technológia atyja, Farkas Tibor önköltségén, éjszaka is világító útburkolati jelekkel látta el szakaszosan a Felnémet felé vezető kerékpárutat a körforgalomtól a vízmű épületéig.

bicikliut_logoval_02

Farkas Tibor, a problémával kapcsolatban a heol.hu-nak elmondta: sajnos, valóban okozott felválást az egyik hordozóanyag, és tervezik, hogy hamarosan javítják az út azon szakaszát, ahol ez a szer meghúzta az aszfaltot.

A felfestés tesztelés is volt, és a felületen többféle hordozóanyagot próbáltunk ki, ami beágyazta a világító pigmentet. Ezek közül az egyik nem vált be, az károsította az aszfaltot, így a jövőben kerüljük használatát – szögezte le Farkas Tibor.

bicikliut_logoval03