Már elektronikus úton is kérhetnek előjegyzést a betegek a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kardiológiai szakrendeléseire.

A Kardiológia Ambulancián végzett bármely vizsgálatra jelentkezhetnek ilyen módon – többek között pacemaker ellenőrzésre, részletes kardiológiai kivizsgálásra vagy kontrollra, leletekkel történő konzultációra..

Az időpont kérés a kardiorec@mfkh.hu email-címen keresztül lehetséges. Fontos, hogy a levél tartalmazza a személyes adatatokat: név, TAJ szám, lakcím, illetve azt, hogy pontosan milyen célból kérik előjegyzésüket. A betegek az e-mailben azt is jelezhetik, melyik orvoshoz szeretnének időpontot kérni. A Markhot Ferenc Kórház honlapjáról – www.mfkh.hu (Betegeink figyelmébe/ Időpont kérés Kardiológiára menüpont) le is tölthetik a jelentkezési űrlapot, s az ott feltett kérdésekre válaszolva biztosan nem marad ki semmilyen fontos információ.

Fotó: Birinyi Zsófia

A Kardiológiai osztály munkatársai 1, maximum 2 munkanapon belül válaszolnak a megkeresésre, és a megadott email-címre válaszlevelet küldenek, amely tartalmazza a kért előjegyzési időpontot. Amennyiben a megkapott időpont nem felel meg a betegnek, visszajelzés után új időpontot kap.

A kórház az email-en történő elektronikus előjegyzést azért vezette be, hogy kényelmesebbé tegye a betegek számára az időpontkérés folyamatát. Így elkerülhetők a telefonos vagy személyes bejelentkezésből adódó kényelmetlenségek, a folyamat nem  munkaidőhöz kötött (egyik fél részéről sem). Az emailben további lehetősége van a kórház szakembereinek olyan részletes tájékoztatást nyújtani a vizsgálatokkal kapcsolatos előzetes teendőkről, amire más módon nem tudna sort keríteni. Az időpontról írásos értesítés történik, így az bármikor visszakereshető, ha szükséges.

Az email-en keresztüli kommunikációs csatorna tehát több, mint egyszerű időpont kérés, azon keresztül mindkét fél részletesebben és nyugodtabb körülmények között tudja kifejteni kéréseit. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem helyettesítheti a személyes orvosi konzultációt!

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet sajtóreferens