Mutatjuk, mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha teszteltetni akarjuk magunkat autóban ülve.

Március 30-án Egerben is megnyílt egy autós koronavírus-tesztállomás. (Jelenleg 6 budapesti és 5 vidéki állomás van az országban). Aki autóban ülve szeretné elvégeztetni a tesztet, annak online regisztráció után a Balassi Bálint utca 9 szám alatt található Egészségház patakparti parkolójába kell elgurulnia. Fontos megjegyezni, hogy a vizsgálat nem ingyenes és a regisztráció során csak az elérhető időpontokat foglalhatjuk le.

A parkolóban a mintákat szakképzett egészségügyi személyzet veszi le, a mintavételezés 3 percet vesz igénybe, így ez a lehető leggyorsabb koronavírus tesztelés Magyarországon. Az eredményt 72 órán belül kiküldik a megadott e-mail címre.

A vizsgálatért két módon lehet fizetni: a tesztállomáson, érintésmentesen, bankkártyával, vagy online, a regisztráció után a tesztallomas.hu portálon.

Bár, remek, hogy Egerben is adott ez a lehetőség (a szolgáltatás, városunkon kívül, csak Budapesten, Budaörsön, Sopronban, Esztergomban és Veszprémben érhető el), a normál vizsgálat (SARS COV-2 PCR teszt) ára kicsit húzós: 19 500 forintba kerül.

Ha kombinált vizsgálatot kérünk, amely a COVID19 megbetegedés mellett Influenza A-B fertőzés szűrésére is alkalmas, 24 980 forintot kell fizetnünk. Ez a teszt még csak Budapesten érhető el.

A vizsgálatról érdemes még tudni, hogy a teszt napján, a mintavételt megelőző 4 órában nem szabad ennünk, innunk, dohányoznunk, illetve fogat mosnunk.

A tesztről további információkat ITT olvashat

A kiemelt fotó csak illusztráció.

(tesztallomas.hu)