A rendőrség által a konyhában elfogott bűnelkövetővel szemben a Hevesi Járási Ügyészség nemrégiben emelt vádat a bíróság előtt.

A 34 éves, büntetett előéletű vádlott tavaly novemberben került bűnügyi felügyelet alá, ami azt jelenti, hogy csak alapos indokkal és külön engedéllyel hagyhatta volna el az otthonát. Ő azonban nem tartotta be a rá vonatkozó szabályokat: mint utóbb kiderült, idén januártól rendszeresen eljárt lopni különböző erdőtelki lakóházakba. A rendőrség februárban körözést adott ki ellene az eltűnése miatt, így aztán egyre nagyobb erőkkel keresték Erdőtelken és környékén.

Február 14-én információ érkezett arról, hogy hol bujkálhat a szökött bűnöző. Ez alapján két polgárőr kíséretében egy négytagú járőr ment ki a megadott címre, ahol hárman a lakás konyhájában kutattak a keresett személy után. Amikor egyikük kinyitotta a hűtőszekrény ajtaját, onnan legnagyobb meglepetésükre előugrott a vádlott, aki meneküli próbált. Az éber rendőrök azonban megakadályozták ezt, és a konyha kövére szorítva némi kézitusa árán megbilincselték az erős ellenállást tanúsító férfit.

A terhelt jelenleg már egy korábban kiszabott büntetését tölti az egyik fegyintézetben.

A járási ügyészség hét rendbeli lopással, valamint kényszerintézkedés alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétségével vádolja a kézre került tolvajt.

A vádhatóság ebben az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – beismerése esetén – 4 év fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabjon ki a többszörös és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben.

Heves Vármegyei Főügyészség

Címlapkép: Rendőrségi fotó