Hivatalos! “A jóisten, a szerencse és Orbán Viktor jóvoltából” Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Belföld

 A Heves megyében is sokat profitáló “üzletemberről” pénteken derült ki hivatalosan, hogy a Konzum PE Magántőkealap is az övé, így  – családjával együtt – valószínűleg Magyarország leggazdagabb emberévé vált.

Csányi Sándort is megelőzte a leggazdagabbak listáján Mészáros Lőrinc, miután pénteken a cég igazgatóságát Mészárosék felmentették az értékpapírtitok alól, és kiderült, hogy a Konzum PE Magántőkealap teljes egészében az ő, illetve felesége tulajdona.

A G7 beszámolója szerint a bejelentéssel egyértelművé vált, amit korábban csak sejteni lehetett, hogy Mészárosnak és családjának a tőzsdén jegyzett cégekben meglévő részesedése 280-300 milliárd forintot ér.

Összehasonlításképpen az eddigi leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándor vagyonát tavaly a napi.hu 260 milliárd, a Fobes 294,3 milliárd forintra becsülte. A második helyhez a Napinál 200 (Bige László), a Forbesnál 192 milliárd (Demján Sándor) kellett. Mészáros Lőrincnek 2010-ben százmillió körüli vagyona lehetett, 2015-ben még 8,4 milliárdnál tartott.

(g7.24.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

Hivatalos: Mészáros Lőrinc megvette a Mátrai Erőművet is megyénkben, íme a teljes “portfóliója”