A kivitelező hétfőn átveszi a munkaterületet, azaz hamarosan megkezdődhet Eger új parkolóházának építése a Kertész és Klapka utca sarkán, a Bitskey uszodával szemben.

Csaknem 1,6 milliárd forint felhasználásával épül új, 253 férőhelyes parkolóház Egerben a Modern Városok Program keretében Nemzeti Vízilabda és Úszóközponthoz kapcsolódóan. A Bitskey uszodával szemközti területet – noha nem a város által kijelölt várakozóhelyről van szó – jó ideje használják az autósok parkolóként, ám egyértelmű: az ingatlan állapota méltatlan Egerhez.  A napokban újabb mérföldkőhöz érkezik a beruházás, február 24-én hétfőn 10 órakor a kivitelező átveszi a munkaterületet az önkormányzattól, azaz hamarosan elindulhat a komplexum építése.

Természetesen mindehhez elengedhetetlen a terület kiürítése: február 21-én péntektől így tilos ide behajtani, itt várakozni – ezt táblákkal is jelzik az autósoknak. Eger önkormányzata arra kéri az ott parkoló autók tulajdonosait, járműveiket szállítsák el, ellenkező esetben február 23-án, vasárnap este az önkormányzat szállíttatja el azokat. Ez a lépés közös érdek, hogy minél előbb elkezdődhessen a beruházás, s így a jövőben egy valóban parkolásra alkalmas, kulturált létesítménnyel gazdagodjon a város.

Címlapkép: Rádió1 Eger

Forrás: Rádió1