Hét autó és egy kamion  ütközött össze az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, az 50-es kilométernél. A kerekharaszti pihenő közelében történt balesethez az aszódi és a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották.

A forgalom a leállósávban halad, óriási a torlódás. A rendőrség információi szerint többen megsérültek. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, az úton rekedt utasokhoz melegedőbuszt küldtek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a sűrű köd ma tartósabban megmaradhat. Kisebb hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Különösen Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében találkozhatnak a közlekedők sűrű köddel.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

A rendőr azt kéri, hogy ködös útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét, valamint tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől!.

Címlapkép: Illusztráció

Forrás: Police.hu, Szeretlekmagyarország.hu