Beküldött fotó

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója tiszteletére meghirdette az Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt a megyei jogú városok 7-8. osztályos tanulóinak részvételével, melyhez az egri önkormányzat felkérésére az egri iskolák közül 7 iskola csatlakozott.

A nevelési évet átölelő eseménysorozat célja volt, hogy Kodály Zoltán alkotó tevékenységét és művészetét úgy ismerjék meg a diákok, hogy a játék során egy életre szóló zenei emlékkel gazdagodhassanak. A diákok munkáját az ének-zene szakos pedagógusok segítették, az Érdről megkapott szakmai törzsanyagok alapján.

Városunkban az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vállalta a vetélkedősorozat szakmai koordinálását.

Az iskolai elődöntők 2016. november 29.- december 15. között lezajlottak, összesen 15 csapat részvételével. A városi elődöntőre minden iskolából 1 csapat jutott tovább. A vetélkedő városi döntője 2017. március 21-én került megrendezésre a Zeneiskolában.

A játék területi döntőjébe, amit Érden rendeztek meg Nyugat-Magyarország, Közép Magyarország és Kelet Magyarország csapatainak részvételével, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Lenkey János Általános Iskola csapatai képviselhették városunkat.

A vetélkedő sorozat országos döntőjét Budapesten, a Művészetek Palotájában rendezték meg 2017. június 11-én, ahová 6 csapat, köztük az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola csapata is továbbjutott és a sikeres felkészülésüknek köszönhetően országos 3. helyezést ért el.

Beküldött fotó

A csapat tagjai: Báthory Dániel, Juhász Brigitta, Juhász Dorottya, Tóth Panna, Török Ádám, Ungvári Ákos. Felkészítő tanáraik: Mesterné Sándor Tímea, Osztermayerné Bóta Enikő.