Egész napon át tartó előadások és koncertek várják az érdeklődőket az ismeretterjesztő turné egri állomásán.

Az ismeretterjesztő turné egri állomását a főszervezők hivatalosan is megnyitották kedden. A megnyitón Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője kiemelte a példátlan összefogást, amelynek köszönhetően megvalósult a Hangszert a kézbe sorozat. Ismertette az eddigi mérleget: Eger segítségével hamarosan elérik a 30 ezer látogatót.

Balogh Géza, a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Kepes Intézet segítségét hangsúlyozta. Mindennél fontosabb, hogy ilyen sok mosolygós arcot láthatunk, akik miután hangszert fognak a kezükbe, talán részesei lesznek a következő muzsikus generációnak – fogalmazott.

A november 18-ig tartó esemény ingyenesen látogatható, melynek helyi szervezője az Egri Kulturális és Művészeti Központ, helyszíne pedig a Kepes Intézet.

A 350 négyzetméteres zenei játszótér és hangszerkiállítás több részből áll: dob és ütőhangszerek, gitárok és basszusgitárok, billentyűs hangszerek, elektronikus zenei szegmens és a stúdiós szekció. Egész napon át tartó előadások és koncertek szerepelnek a részletes program kínálatában.

A Hangszert a kézbe programról

A felhőtlen játékba feledkezve nagyszerű és boldog pillanatokat élhetnek át a gyerekek, az egészen kicsiktől a nagyobbakig. A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely mindig más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Hangszert a kézbe programsorozat célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra.