Jövő nyáron lesz 50 éve, hogy Fábri Zoltán rendezésében elkészült a Szarvaskőben forgatott, Isten hozta őrnagy úr című legendás film. Az emlékezés szeretetével tűzte most  műsorára a Gárdonyi Géza Színház Örkény: Tóték című tragikomédáját, melynek október 13-i
bemutatója előtt 18:30-tól különleges kiállítás nyílik.

A kiállítás rendezőjeként Szigethy Gábor író, drámatörténész,  eredeti dokumentumokból válogatott. Látható lesz a film forgatókönyve, Latinovits szövegkönyve és fotók a forgatásról.

Az egri premieren Tótot Baranyi Péter, feleségét Saárossy Kinga, lányukat Nagy Fruzsina, az őrnagyot Reiter Zoltán játssza, és fontos szerepe lesz a postást alakító Rácz Jánosnak is.

Az előadás januárra meghívást kapott a Nemzeti Színházba. Október 18-22 között a táncé a főszerep: a legjavából merít a VI. Stúdiószínházi Táncfesztivál, melynek fővédnöke Nyitrai Zsolt, miniszteri biztos.

Idén kilenc előadást láthatunk majd, többek között a Napfényes Színitársulat: “Csoda”, Grecsó Zoltán :”Orfeusz és Eurüdiké”, Feledi János: “Szálkák” című koreográfiáját, a Vörösmarty Színház Tánctagozatának “Pukedli” c. táncjátékát.

Meghívást kapott Clébio Oliveira “Abyssal Zone”, valamint a Miskolci Balett “Harlekinada” című előadása. A találkozót a Pori Dance Company “Duett”-je nyitja meg. Eger és Pori több évtizede ápol testvérvárosi kapcsolatokat, ez kiemelt szerepet kap most, hiszen a hevesi megyeszékhely pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre.

“Carnations és Roses” címmel új bemutatóval jelentkezik a házigazda, GGTánc Eger társulata, zárásként látható a Bozsik Yvette társulat “Kabaré” című produkciója.