Gyurcsány Ferenc: Eger sétálóutcája inkább hasonlítson egy bécsire, mint egy kijevire

Belföld
Fotó: Keller Richárd
Súlyos – akár emberéleteket  is követelő – témákban vannak vitáink a kormánnyal, és ebben a küzdelemben egy egri nő lesz a segítségünkre – hangsúlyozta a Demokratikus Koalícó (DK) elnöke kampánykörútjának első, egri állomásán  pénteken.

A Demokratikus Koalíciót az emeli ki az ellenzéki sokaságból, hogy soha nem alkudott meg a rendszerrel – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc Egerben.   

Az egri Széchenyi utcán tartott kampányindító eseményen a DK elnöke úgy fogalmazott: csak a Demokratikus Koalíció mer szót emelni olyan “elhallgatott témákban” mint például: miért van rendjén, hogy jelenleg azok is szavazhatnak, akik soha nem éltek Magyarországon, és miért van az, hogy többszázezres nyugdíjhoz juthatnak az ország keleti részében élő ukrán állampolgárok.

Arra kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon aláírásgyűjtő kampányunkhoz, és mondjon nemet arra, hogy a magyarok fizessék az ukránok nyugdíját – szólította fel az egrieket Gyurcsány Ferenc, aki kifejtette: azért kezdeményezték a petíciót, mert szerintük a határmenti magyar falvakban rengeteg olyan ház van, amelybe papíron száznál is több ukrán van bejelentve, minden következmény nélkül, és Orbán Viktor azért fizet nekik havi 300 ezer forintos nyugdíjat állami pénzünből, hogy magyar állampolgárságot adjon nekik, és 2018-ban a Fideszre szavazzanak a nyugdíjért cserébe. 

Fotó: Keller Richárd

A Demokratikus Koalíció számára az is elfogadhatatlan – sorolta a pártelnök -, hogy ma Magyarországon betegek halnak meg a sürgősségi osztályok folyosóin, és a kormány az ellen sem tesz semmit, hogy a fiatalokat az országban tartsa, kiszámítható jövőt, valódi perspektívát adva nekik.

Az április országgyűlési választások másik nagy tétje az, hogy Magyarország Európa része marad-e – hangsúlyozta. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Eger sétálóutcája inkább hasonlítson egy bécsire, mint egy kijevire. 

Fotó: Keller Richárd

A kormánnyal való küzdelemhez erő kell, ezért egy egri nőt választott képviselőjelöltjének Heves 1. számú választókerületében a Demokratikus Koalíció – mondta. Gyurcsány Ferenc szerint Kertészné Kormos Noémi ereje főleg abban rejlik, hogy “civil jelölt”, vagyis nem a politikából jött, hanem egy iskola falai közül érkezett, tapasztalt pedagógusként.

Hírportálunknak számos kérdése lett volna Gyurcsány Ferenchez a külhoni magyarokkal, határzárral és a Fidesz szerint eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatban, de a sajtótájékozató után több forgatóstábot is elkerülve, sietve távozott.