A veszélyes ellenfelet ezúttal nem igazán a teljesítményükkel, inkább a szívükkel, küzdeni akarásukkal győzték le az egriek.

Kemény szívós ellenféllel küzdött meg a Tigra-ZF-Eger férfi vízilabda csapata szombaton – számolt be honlapján a mérkőzésről az Egri Vízilabda Klub.

A mérkőzés előtt Petrovai Márton nem győzte hangsúlyozni, hogy egy nagyon kemény összecsapás vár a csapatára. A KSI bárki ellen veszélyes ellenfél, lendületes, gyors játékukkal, a fiatalokra jellemző óriási akarással mindenkinek feladják a leckét. Ezzel együtt is fontos a győzelem, nem mindegy hogyan kezdődik az év.

A Férfi OB-I, 16.fordulójának mérkőzésén emberelőnyből született az első gól. A hazaiak, azaz a KSI kihasználták Kovács Gábor kiállítását, 1:0.

Az egriek remekbe szabott akciógóllal egyenlítettek (Baksa), de nem váratott magára sokáig a válasz, sőt a negyedet végül ismét emberelőnnyel a KSI nyerte 3:2-re.

A folytatásban ötméteres büntetővel egyenlítettek ki az egriek (Lőrincz Bálint), Baksa újabb góljával át is vették a vezetést, és a csapatkapitány saroklövésének köszönhetően 3:5-re el is húztak. Ezután a KSI szépen feljött, de végül Murisic góljával az egriek nyerték a második negyedet, az állás ekkor 5:6.

A második játékrészben Krémer sokadik védésének és mások mellett Baksa és Murisic akciógoljainak köszönhetően 10:13-ra nyert a Tigra-ZF-Eger idegenben.

A mestermérlegért és jegyzőkönyvért klikk IDE.

(egrivizilabda.hu)

Fotó: Lénárt Márton, archív (Egri Vízilabda Klub)