Fotó: illusztráció
Fotó: illusztráció
Délelőtt beszámoltunk, arról, hogy egy rókát találták ma reggel az épület felújításán dolgozó munkások. A Egri Törvényszék sajtóreferense, Snellenperger Judit az alábbi közleményt juttatta el az üggyel kapcsolatban a szerkesztőségünkhöz.

“Az Egri Törvényszék jelenleg felújítás alatt álló, Barkóczy u. 1. szám alatti épületébe – feltehetőleg – 2017. január 25-én éjszaka betévedt egy róka.

Az állatot a mai munkakezdéskor a biztonsági őr vette észre, ő azonnal jelentette is ezt az illetékes hatóságnak intézkedés megtétele végett.

A rókát – mivel nem tudták nem veszett-e – a munkások a hatóságok kiérkezéséig megpróbálták ártalmatlanná tenni, azonban az állat közben elpusztult.

Az ügy kivizsgálása az erre illetékes szervek által folyamatban van, amelynek kimeneteléről a bíróság tájékoztatást fog tőlük kérni.”

 

Egerben egyre gyakrabban bukkannak fel a rókák, szakértők szerint az állatokat a búvóhely és a táplálék vonzza a városba. A ravaszdik elhagyott telkeken vernek tanyát a Bükk lábánál fekvő városban.

Tavaly júliusban egy fiatal rókát fogtak be a Hatvanasezred utcában. Az állat békésen sétálgatott a bokrok, autók között, majd besurrant a Kossuth Zsuzsa Iskola portájának nyitott ajtaján.

Fotó: TvEger
Fotó: TvEger

2016 novemberében a várba is besettenkedett, a fotó az egriugyek.hu portálon jelent meg.

Fotó: Komáromi Tas
Fotó: Komáromi Tas

Legutóbb pedig a Régi Cifrakapu utcában sétálgatott egy példány.

Fotó: Pótáné Susányi Anett
Fotó: Pótáné Susányi Anett