A Jászai Mari-díjas színészt 53 éves korában érte a halál.

53 évesen, éppen a születésének napján halt meg a színész – közölte a gyászhírt a Vígszínház.

“A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész. Halála nemcsak a Vígszínház számára, de az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség”

– írja honlapján a társulat.

Augusztusban derült ki, hogy Börcsök Enikő bizonytalan ideig kórházi kezelésre szorult, az évad első bemutatóját, Az öreg hölgy látogatását is kénytelen volt átadni kolléganőjének.

Börcsök Enikő ekkor a Borsnak azt mondta, reméli, hogy novemberben már vissza tud menni játszani, „addig véget érnek a kezelések, és a színházak is nyitva lesznek a járvány alatt. A koronavírus miatt így is a komplikáltabb a helyzet, de én nagyon bizakodóan tekintek a jövőbe” – fogalmazott akkor.

A hazai színjátszás egyik legmeghatározóbb alakja volt

A Mezőtúron született Börcsök Enikő 1987-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, Marton László osztályába, 1991-ben szerzett diplomát. Az elmúlt évtizedekben a magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb figurájává vált, tehetségét számos díjjal és elismeréssel jutalmazta a szakma. 1998-ban Jászai Mari-díjat kapott, 2009-ben pedig megkapta a Színikritikusok Díját az Augusztus Oklahomában című darabban nyújtott játékáért. 2015-ben lett tagja a Halhatatlanok Társulatának.

HVG