A fotó csak illusztráció
Somoskőújfalú és Pétervására után Füzesabonyt is meglátogatta egy barna medve kedd hajnalban. Íme egy videó az utcákon galoppozó példányról.

A közelmúltban több magyar településen is felbukkantak a medvék. Somoskőújfalun a sínek mellett láttak egy példányt, Pétervásárán pedig a belvárosban galoppozott egy.

A heol.hu beszámolója szerint kedd hajnalban Füzesabonyt is meglátogatta egy barna medve. A megyei lap egyik olvasója még azt is megörökítette, ahogy két lábon áll egy kapunál, mintha csak a postás csöngetne be.

Somoskőújfalu és Füzesabony között 80, Pétervására és Füzesabony között 50 km van, és bár ez egy medvének nem távolság, egyelőre nem tudni, hogy ugyanarról a példányról van-e szó. A Nógrád megyei medve figyelő nevű Facebook-oldal biztosra veszi, hogy több példány jött le a hegyekből.

A Szlovákia számos hegyvidékén elterjedt és gyarapodó faj az utóbbi időkben egyre újabb területeket foglal el, tekintet nélkül az ember szabta határokra – így növekedhet évről évre a magyarországi medveészlelések száma.

Íme két videó a Füzesabonyban grasszáló medvéről: