Fotó: BKTV
Fotó: BKTV
Az ország nagy részén jelentős csapadék várható: hó, havas eső, ónos eső nehezítheti a közlekedést. Az Északi-középhegységben 5 centiméter hó is eshet. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől. Egy olvasónk Miller Pál tájékoztatása szerint Budakeszin komoly baleset is volt már: egy autó tűzcsapnak ütközött.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint kedd éjfélig az ország északi felében kialakulhat időszakos, gyenge havazás, majd délelőttől nyugat felől főként a Dunántúlon már helyenként előfordulhat kisebb ónos eső is. A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében 5 centiméter hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein 5 centiméter feletti hó is hullhat.

Az ország döntő részén – a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre – jelentős mennyiségű ónos eső várható a kedd délutántól.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Az alábbi balesetre egy olvasónk, Miller Pál hívta fel a figyelmünket! Köszönjük!