Felismerték a körúti robbantót, akinek tettestársa is lehetett

Kiemelt
Abban a boltban emlékeztek a Teréz körúti robbantóra, ahol akciója előtt vásárolgatott. A pénztáros felismerte, és személyleírást is adott róla a rendőröknek.

A médiában megjelent jó minőségű videó alapján felismerte a Teréz körúti robbantót annak az élelmiszerboltnak a pénztárosa, amelynek biztonsági kamerái a kérdéses felvételt készítették.

A pénztáros emlékezett a férfira, és személyeírást is adott az illetőről a rendőröknek – írta a Blikk. A tanút már kihallgatták, de vallomásáról a rendőrség nem árult el részleteket.

A Teréz körút és a Podmaniczky utca sarkán található üzletbe a férfi már a bombával a hátizsákjában lépett be a TV2 szerint.

A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője vásárlás közben
A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője vásárlás közben

Közben a Bors ma arról is írt: társa lehetett a Teréz körúti robbantónak. A lapnak Tarján Péter biztonságpolitikai szakértő elmondta:  több elképzelése is van és egyiket sem gondolja tanácsosnak elvetni, az egyik, hogy a tettes alibi céljából folytatott telefonbeszélgetést, illetve azt sem tarthatja kizárhatónak a szakértő, hogy társa volt a robbantónak és vele beszélte meg az akció előtti utolsó lépéseket.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?