A kijárási tilalom, a járványügyi korlátozó intézkedések változatlan formában maradnak február elsejéig, a középiskolákban digitális marad az oktatás – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában.

Száztizenöten haltak meg a hivatalos statisztikák szerint 24 óra alatt, ismertette a napi adatok egy részét Orbán Viktor.

Szerinte most már csak karnyújtásnyira van a győzelem, „tárgyalunk vakcinákról a nyugatiakon kívül az izraeliekkel, kínaiakkal és az oroszokkal is. Az unióval az a baj, hogy mi is feliratkoztunk, leadtuk a rendelést, a központ valamit tárgyalt, mi pedig ülünk, és várunk”, tette hozzá.

Úgy látja, hogy az eddigieknél sokkal több döntési jogkört kellene hagyni a nemzetállamoknál, mint Brüsszelnél, „engem a vakcinamizéria erről győzött meg”.

Ma 26 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint a válság kezdetekor, Orbán szerint ez minősíti a válságkezelés sikerességét. „Nagyon kevés olyan ország van a világban, amelyik 4,5 millió munkahelyből csak 26 ezret vesztett el” – tette hozzá. Azt szeretné, hogy a magyaroknak kiemelkedően jó év legyen 2021, „Magyarország a kanyarban előzzön, ennek a realitása valóságos”.

A miniszterelnök szerint a nyugati vakcinák túl lassan érkeznek, ezért tárgyal a kormány a vakcinákról Izraellel, Oroszországgal, Kínával.

Címlapkép: MTI

(Telex)