Milyen lehetőségeink vannak?

Egy, vagy akár több jól kiválasztott design fali polc a legkisebb helyiségekben is extra pakoló tereket teremt, amellett, hogy nem csak praktikus, de design elemként is remekül használható. Nem kell hozzá sok tér, csupán némi üres falfelület. Egyszerűen szerelhetünk polcot az ágy vagy a kanapé fölé, de akár az illemhelyiségben is kiváló tároló rendszer lehet. Egy fali polc tényleg bármelyik helyiségben megállja a helyét csupán az adott térnek megfelelően kell választanunk. Ha sok a könyv a lakásban, vagy az apró dísztárgyak, akkor a legjobb választás, ha a szabad falfelületek kihasználásában keressük a megoldást.

  • Klasszikus, egyszerű polcok

Ha sokkal inkább a pakolhatóság a fontos, akkor érdemes néhány masszívabb kivitelezésű egyszerű megjelenésű polcot választani. Ezekhez általában külön kapható a felfüggesztés és olyan távolságba szereljük fel őket, ahogy a felhasználás megkívánja. Jól rendezhetőek, akár íróasztal fölé vagy a konyhában is remekül beilleszthetők. Elbírják a nehezebb dolgokat is, mint például könyvek vagy gyerekjátékok, de ha csak dísztárgyakat, esetleg a fűszereket akarjuk rátenni, annak is kiváló.

  • Modern „doboz” polcok

Az egyszerű polcokhoz hasonlóan eléggé sokoldalú a felhasználhatóságuk, általában több elemből állnak. Gyakran emlékeztetnek egy ízléses kirakatra a dobozszerű kinézetükkel. Olykor még egy üvegajtót is kapnak, amitől vitrin hatásuk lesz. Több ilyet vásárolva különféle elrendezésben szerelhetőek fel, amitől igazán trendi hatást keltenek a klasszikus fából készült elemek is. Kiváló megoldás a nappaliban a kanapé fölé, nem csak a könyveket tartja meg, de fel is dobja a teret.

  • Vintage polcok

Az üveg és a romantikus hatású kovácsoltvas polcelemek nagyon régóta velünk vannak, és bátran mondhatjuk, hogy soha nem mennek ki a divatból csupán a kombinációk változnak. Az üveg polcok jó tisztíthatósága miatt közkedvelt bútora a fürdőszobáknak, a kovácsoltvas mintázatok pedig remek tartóelemként szolgálnak egy rusztikus fa polcnak. Az is lehet, hogy rejtőzik a pincében egy-két olyan elem, ami igazi éke lehet az otthonunknak.

  • Design polcok

Nincsen határ, ma már megtalálható az üzletekben a kerek formatervezéstől az egyedi alakzatú polcokig szinte minden. Persze a különleges formatervezés nem zárja ki a jó strapabíró képességet sem. Lehet egyszerre szép, divatos és remekül használható is egy polc. Kellemes hatást kelt, és kreatív megoldásokat szülnek a több elemes polcok, melyek esetébe teljesen ízlés szerint variálhatók az egyes részek, ezzel még inkább kihangsúlyozva az otthonunk egyediségét.

Ha netán elvesznénk a lehetőségek között egyszerűen csak gondoljuk végig, hogy hova kerül és mire fogjuk használni, mit szeretnénk rátenni az adott polcra. Könyves polc esetében érdemes egyszerűbb, inkább masszív megoldásokat választani. De, ha csak egy vázát vagy apróságokat akarunk rajta tartani, akkor bátran választhatunk a könnyebb szerkezetű, különféle formák közül. Nagyon divatos megoldás a több kisebb elemből álló egymástól távolabb elhelyezett polc, melyeken csak egy-egy kisebb pozsgás növény vagy szobrocska pihen.